Houtrot reparatie in Almere

Houtrot is een veelvoorkomend probleem. Zeker in gebouwen die in de jaren ’70 en ’80 zijn gerealiseerd werden vaak bouwmaterialen gebruikt die gevoelig blijken voor rot. Maar hoe herkent u houtrot en wat kunt u eraan doen? Bij de door ons aangedragen professional voeren we houtrot reparatie uit. We hebben alle kennis en kunde in huis om dit vervelende probleem in Almere voor u op te lossen.

Herken het probleem

Houtrot komt vooral voor in ruimten op de begane grond, in kelders en buiten. Maar ook in badkamers en keukens zijn beschadigingen niet ongewoon. De grootste veroorzaker van rot is namelijk optrekkend vocht. Daar waar dit het meest aanwezig is, is de kans op problemen het grootst. Goede ventilatie en gaaf schilderwerk kunnen een deel van de problemen voorkomen, maar in een aantal gevallen is rot onvermijdelijk.

U herkent houtrot aan:

  • zacht hout waarvan delen loslaten.
  • een zwarte of roestbruine kleur.
  • vochtverzadiging in het hout.
  • opvallende opzwel- en krimpeffecten.

Reparatie

Voor houtrot reparatie  is vergaande kennis vereist. De oplossing van het probleem ligt namelijk dieper dan de oppervlakte en dus is het mooi afwerken van de aangetaste delen niet genoeg. Wij gebruiken speciale middelen en professioneel gereedschap voor het repareren van uw houtrot. Op die manier bent u niet alleen nu, maar ook in de toekomst van het probleem af.